top of page
20221103_130306.jpg

Bambi co-creatie 2022

Maanlanders koesterde al een tijdlang een bijzondere wens. Wat als we niet alleen onze voorstellingen spelen op scholen, maar er ook al zijn tijdens de repetities, om verhalen op te halen van kinderen en samen te creëren?  Voor de nieuwe voorstelling, BAMBI, een theaterconcert voor stoere stuntelaars hebben we deze wens laten uitkomen. 

In oktober en november hebben we de Maanlanders tent een week lang op het schoolplein van 3 scholen neergezet. Daar hebben we verhalen opgehaald over hoe het is om op te groeien op die specifieke plek in de Provincie Gelderland. Om de ideeën en de verhalen bij de leerlingen los te maken hebben we gezongen, gespeeld, gefilosofeerd en uiteraard geschreven. Al het verzamelde materiaal ligt nu bij schrijver Simon van der Geest en in mei en juni 2023 gaan we met de voorstelling touren door Gelderland. 

'Jullie kenden de kinderen al heel snel, heel knap! En de kinderen bouwden ook zichtbaar een band
met jullie op.'

'Meer inzicht in de kinderen zelf.

Je leert op deze manier de kinderen weer van een andere kant kennen.'

'Nadenken over verhalen, meestal is dat lastig in groep 6, nu kwamen de verhalen 'vanzelf'. Voor veel kinderen bevestiging dat ze meer kunnen

dan gedacht'.

'Wat hebben we genoten van de tentweek! Kinderen en collega's waren helemaal in de wolken over wat jullie in één weekje hebben bereikt. Namens het hele team, hartelijk dank aan jullie allemaal!!!'

'Zeer positief! Echt een grote aanwinst voor de creatieve,- sociaal emotionele,- en taalontwikkeling
van de kinderen.'

IMG-20220605-WA0036_edited.jpg

De Maanlanders PinksterPicknick 2022


In het Pinksterweekend van 2022 vond de interactieve voorstelling: De Maanlanders PinksterPicknick, plaats. Mogelijk gemaakt door de Proeftuin Ede Wageningen, het Stadspark Ede en het Prins Bernard Cultuurfonds. Een theatraal concert in de openlucht die ook uitstekend bleek te werken binnen. Op zondag 5 juni werden we door het weer gedwongen het geheel naar binnen te verplaatsen. Maar ook in de Superette van Wageningen was de sfeer uitstekend.

Er werd gegeten, gekletst en gezongen.

"laten we proosten op elkaar en het leven en iedereen, iedereen, iedereen de ruimte geven!

       

Pegasus Wandelfestival 2021

Een historisch wandelavontuur vol theater, muziek en verhalen

Op 25 september 2021 vond de eerste editie van Het Pegasus Wandelfestival plaats. In samenwerking met het Akoesticum in Ede gaf Maanlanders deze wandeling op theatrale en muzikale wijze vorm. Het werd een onderscheidende, actieve vorm van herdenken, beseffen en beleven en was een groot succes. Bekijk hier de aftermovie.

"Super georganiseerd en fantastisch genieten van mooie ontmoetingen.

Emotioneel geraakt, blij en dankbaar. Hopelijk volgend jaar weer!"

"Wat heerlijk om in het bos te zingen!"

maanlandersschoolkoor.jpg

Herrie in de tent 2020

In het eerste jaar van het bestaan van Maanlanders kwam meteen een grote wens uit. Dankzij steun van het Prins Bernard Cultuurfonds ontwikkelden we het project Herrie in de tent. Ons doel: een concert op het schoolplein met de hele school. In alle vroegte begonnen we op maandagochtend met het opzetten van de tent. Midden op het schoolplein. Licht erin en warmtelampen aan.

Gedurende de week reflecteerden we met de kinderen op de coronatijd en wat die teweeg bracht. De verhalen van de kinderen werden omgezet in liedteksten en composities. Richting het einde van de week was er de grote verassing. LAVALU (Marielle Woltring) te gast in de tent.

Op vrijdagmiddag kwam de grote finale. De hele school verzamelde zich op het plein en alle liedjes werden onder begeleing van het uitvoerined team en LAVALU ten gehore gebracht!

bottom of page