pegasus-los-home.png

Pegasus Wandelfestival 2021

Een historisch wandelavontuur vol theater, muziek en verhalen

Op 25 september 2021 vond de eerste editie van Het Pegasus Wandelfestival plaats. In samenwerking met het Akoesticum in Ede gaf Maanlanders deze wandeling op theatrale en muzikale wijze vorm.

Het werd een onderscheidende, actieve vorm van herdenken, beseffen en beleven en was een groot succes.

"Super georganiseerd en fantastisch genieten van mooie ontmoetingen. Emotioneel geraakt, blij en dankbaar. Hopelijk volgend jaar weer!"

In het eerste deel van de wandeling worden de wandelaars meegenomen in het persoonlijke verhaal van een soldaat die de dropping in WO2 heeft meegemaakt. Op deze manier wordt de geschiedenis van deze bijzondere plek en wat daar is gebeurd geëerd. Dit werd kracht bijgezet door op de dropzone een indrukwekkend beeld te creëren van 3 grote 'skeletten' van parachutes.

In de tweede helft van de wandeling ligt de focus op het heden. Het publiek maakt kennis met Melika, die deelt hoe het was om op haar 19e Iran te verlaten en hier in ondenkbare vrijheid te belanden. 

 

De tocht voert langs meerdere 'muzikale stempelposten', waar steeds een ontmoeting plaatsvindt met een of meerdere muzikanten die het Lied van Vrijheid aanleren. Bij het eindepunt van de wandeling word dit lied door diverse muzikanten live uitgevoerd. 

"Wat heerlijk om in het bos te zingen!"


Regie en dramaturgie: Annelies van Wieringen
Artistieke sparringspartner en educatie: Thekla Wildekamp
Componist: Marielle Woltring
Tekstschrijver: Elke Vierveijzer
Vormgever: Pleun Verhees

Productie: Babsie van Aalderen

Zangers/muzikanten: Enzo Coenen, Dirk Overbeek, Ida Gorissen, Leoniek Franssen, Agnes Bergmeijer, Caco Verhees, Jasper Brinkman, Sattar Al Saadi, Mouafak Al Jamal, De Trekvogels (Rami Mershed, Keivan Habibi, Bert Lotz, Judica Lookman) David van Aalderen, Cassandra Onck, Rosine Langbroek, Melika Yamini, Arash Badie, Mirjam van Wijk, Tineke Roseboom, Joost Brouwer, Erik Onnink.