top of page

MAANLANDERS

Statutaire Naam: Stichting Jeugdtheater Gelderland
KVK 76975371
RSIN of fiscaal nummer: 860859575

Contactgegevens

Berg en Dalseweg 315

6522 CJ Nijmegen
Telefoon: 06-51122309
Website: www.maanlanders.nl
Algemeen e-mailadres: info@maanlanders.nl

Maanlanders is het jeugdtheatergezelschap uit Gelderland, dat muzikaal ervaringstheater maakt voor kinderen van alle leeftijden en achtergronden, en voor hun leerkrachten en ouders. Maanlanders zweeft door de ruimte en bouwt daar waar ze landt een unieke theatrale installatie. 

Stel je voor, een hemelbed midden in de school, een levensgrote jukebox in de foyer, een Maanlander midden op het schoolplein of in de bibliotheek. Als je deze theatrale ruimte binnenstapt beland je in een nieuw universum waar van alles te ontdekken en te beleven is. De sfeer is uitnodigend en prikkelend, en hier en daar is het misschien ook een tikje ongemakkelijk om je in deze nieuwe wereld te begeven, want niet alles staat nog vast. Er is muziek, er zijn verhalen en nieuwe vergezichten en als toeschouwer blijf je niet veilig aan de kant staan. Op speelse wijze wordt je verleidt om mee te denken en te fantaseren en voor dat je het weet ben je geen toeschouwer meer, maar doe je mee.

 

Maanlanders onderschrijft deze codes
De Fair Practice Code
De gedragscode voor ondernemen en werken in de culturele en creatieve sector.

Code Diversiteit & Inclusie
Om de cultuursector meer inclusief te maken.

Governance Code Cultuur
Een instrument voor goed bestuur en toezicht in de cultuursector.

 

Bestuurssamenstelling 

Bert Frölich (voorzitter) - bestuurder Kunstwerk! Zevenaar

Agnes Bolwiender (penningmeester, secretaris) – Zakelijk leider Matzer Theaterproducties Stephan van Ummelen (bestuurslid) – directeur Waardengedreven

Beloningsbeleid bestuur
Bestuursleden ontvangen geen vergoeding of vacatiegeld

Beloningsbeleid directie
conform CAO Toneel en Dans

Beloningsbeleid Personeel
conform CAO Toneel en Dans

portretAnnelies.jpg

Het werk van Annelies van Wieringen kenmerkt zich door een grote  oorspronkelijkheid. Haar compassie voor de worstelende mens zie je terug in de verhalen die ze brengt en die een pleidooi vormen voor het aanvaarden van de minder mooie kanten van het bestaan. Ze brengt deze verhalen met relativering, humor en ontroering.

Ze ontwikkelt bij Maanlanders vernieuwende,

interactieve voorstellingen waarbij het publiek actief deelneemt aan het verhaal.

portretThekla.jpg

Thekla Wildekamp, opgeleid als theaterdocent

aan de Hogeschool voor de kunsten in Kampen, het huidige Artez, heeft zich bij een uiteenlopend aantal gezelschappen gespecialiseerd op het gebied van educatie binnen het jeugdtheater. Heen en weer springend tussen theaterzaal

en klaslokaal heeft zij bij Maanlanders maar één doel: Het artistieke aanbod verbinden met het onderwijs om zo te werken aan waardevolle cultuureducatie voor ieder kind.

bottom of page