maanlandersschoolkoor.jpg

In het eerste jaar van het bestaan van Maanlanders kwam meteen een grote wens uit. Dankzij steun van het Prins Bernard Cultuurfonds ontwikkelden we het project Herrie in de tent. Ons doel: een concert op het schoolplein met de hele school.

'We gaan landen op 3 scholen en zetten daar op het schoolplein een week lang onze tent op´

 

Schreven wij in ons projectplan in het voorjaar van 2020. Midden in de pandemie, op zoek naar een uitvoerbare vorm van cultuureducatie op een moment dat er zo weinig kon. Dat de tent uiteindelijk een magische plek bleek te zijn voor kinderen konden we toen nog nauwelijks vermoeden.

 

In alle vroegte begonnen we op maandagochtend met het opzetten van de tent. Midden op het schoolplein. Licht erin en warmtelampen aan. Het bleek al behoorlijk koud in september…In aanloop hadden we een weekschema voor de school gemaakt. Alle groepen komen elke dag in de tent. Soms 6 op een dag.

 

Elke dag begonnen we met zingen:

De tent is open en de lampen staan aan.

Ons lied dat klinkt dus ga maar staan.

Iedereen kan zingen

zing maar mee

toetoedoedoe, toedoedoe, toedoedoedoe

toetoedoedoe, toedoedoe, toedoedoedoe

toetoedoedoe, toedoedoe, toedoedoedoe

Doeoeoeoeoe

Toedoedoe

Gedurende de week reflecteren we met de kinderen op deze tijd en wat die teweegbrengt en heeft gebracht. De verhalen van de kinderen worden omgezet in liedteksten en composities. Richting het einde van de week is er de grote verassing. LAVALU (Marielle Woltring) is te gast in de tent. Op vrijdagmiddag komt de grote finale. De hele school verzamelt zich op het plein en alle liedjes worden onder begeleing van het uitvoerined team en LAVALU ten gehore gebracht!

Afbeelding1.jpg

'Ik vond het heel leuk om te zien dat er al in een korte tijd een liedje op papier stond met een
aantal opdrachten die de kinderen moesten doen. En dat het een liedje is waar ze zelf de
schrijver van zijn'.
 
Basisschool Alexander Bennekom

'Je zag deze week echt weer wat muziek met mensen kan doen. En dan geldt het voor zowel
leerlingen als leerkrachten'.

Basisschool het Startpunt Ede